Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2012 19:02 - Глад за вестници. Какво гледаме и какво четем?
Автор: vestnicite Категория: Новини   
Прочетен: 2506 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.05.2012 07:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Глад за вестници. Какво гледаме и какво четем?

"Четири враждебни вестници, трябва да се страхувате от хиляда щикове" - Наполеон веднъж каза така. А какъв вид информация, която получаваме ежедневно от телевизионни новини, вестници, по радиото? Често изглежда, че фалшивото, да не кажа по-мек - неизказани.

Защо да отидете до такива мисли? Едва наскоро - в края на 80-те, началото на 90-те, медиите се обявява като четвъртата власт. По телевизията и радиото излезе интересна информация и аналитични програми, актуални новини във вестници, публикува актуални статии. И почти изведнъж всичко свърши по-голямата част от телевизионни канали, радиостанции и печатни медии са престанали да бъдат самоуправляваща се. Изискванията бяха заменени с раболепие.

Тя трябва да се приеме, че е положено началото на национализацията на медиите преди изборите през 1996 г. или по-рано. , Но не на последно място благодарение на активната подкрепа на телевизия и рейтинга натискане на Елцин и 5-6% за няколко месеца до 37%. Тогава медиите всъщност показа какво наистина е силата драстично да промени настроението в обществото. Този автомобил е бил длъжен да се поддържа здраво поводите за това какво е направено.

Медийните магнати са били много близо до правителството и започва да управлява имуществото под грижите и радостите на тези във властта. В случай на неподчинение на собствениците, припряно напуска дома си, оставяйки силна държава (главница), инструмент за пропаганда. Нови медии стопанства с вестници вече са създали дълбока скок в мощността, основните телевизионни канали в страната накара мениджърите на държавния елит, неудобни журналисти случайно убити и изчезнали.

В 2012 г., продължаване на опитомяване. Сега, ние: зрители, слушатели, читатели - имаме, по-голямата част, развлекателни медии. и "почернели". Останалите няколко умни предаване показват до 24 часа, а понякога и доста след полунощ. В допълнение, формат често е предвидима: правилните хора са поканени, ако всички неудобни въпроси, водещи бягат далеч, оставяйки рекламата, просто подигравка или игнорират лицето. Вестници, дори уважаваните публикации, жълти, като листа през есента. Рядко да се намери интересна и истинска история - повече интервюта със звезди и полугол усещане. Въпреки това, имаше много информация и аналитични списание, предимно със западни корени. Въпреки това, те са скъпи, не се разбира добре (доминиран  анализатор), движението на малки: 10-15% от обхванатото население, читателите - така наречените бели якички работници.

В независимите медии, което е много малък - по-малко от 10%, етер, и редакционни статии са пълни предимно с гневни изявления на действащата система - непрекъснат поток, който тече критика. Оказва се, че нито една страна, било то добро или лошо - всичко зависи от това, което четете вестници, и кой канал да изберат. Може би отново да се уверете, че всичко се развива чудесно, и - както разпада. Никакъв намек на полутон, честно излага информацията! Останалата част от въздуха, се предполага, че е изпълнен в съответствие с потребностите на населението, да разберете кои мозъчни тръстове, да задават правилните въпроси. Ако това продължава, те скоро няма да се наложи да отправя запитвания до населението: брой представления и кръв, когато е необходимо - УДОБНО новини.
image

В същото време, хората не са като глупав, както някои биха искали ... Фирма разбира защо в продължение на четири години всеки ден в новините и вестниците показват на президента и след това министър-председател, трябва преди изборите, защо те се променят места, така че защо изведнъж започват да се взриви около на кмета-злодей и съпругата му крадец, от които само говори ден преди водещи приятен, защо автомобилни катастрофи, в които загинаха хора, и запали магнат и един високопоставен служител, няколко дни по-късно забравени от журналисти и др. др. Оказва се, че страната не изглежда Новини - филма!

Такава едностранчивост в представянето на информация съществува в света. Нека припомним, как едни и същи, с един глас, западните медии съобщиха, войната на Русия с Грузия през 2008 г., тъй като известен телевизор със запушена уста момиче, което реши да каже истината на въздуха. И все пак нашата "новини", особено по основните канали, различни редки предсказуемост.

За щастие, страната все още има няколко десетки вестници и списания, подредени в различни информационни жанрове, един или два телевизионни канала и няколко радиостанции, че доставките новини и анализи по безпристрастен форма, най-малко, искам да го повярвам. В Интернет можете да намерите информация, която е вярна на мухата в меда, толкова необходими за обществото, за трезва оценка на ситуацията в страната и света. Въпреки това, ние знаем как властови структури са в състояние да заглуши прекалено умен блогър и обратно, за да хвърлят необходимо дезинформация.




Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vestnicite
Категория: Новини
Прочетен: 51515
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031