Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2012 09:51 - Вестници и американската революция
Автор: vestnicite Категория: Новини   
Прочетен: 1395 Коментари: 1 Гласове:
0



Вестници и Американската революция.

Основното ограничение на свободата на пресата и вестниците в Англия, 18 - средата на 19-ти век. гербов налог, поради което цената на вестници се е увеличил толкова много, че бедните не могат да ги купуват. Печат закон, приет от парламента през 1765, е да се наложи същия данък и американските вестници. Но колония имат свои представители в парламента, и американските вестници се разбунтуваха против новия данък. Те печатни букви и брошури, които са критични към закона - "фатален черен юридическа сила", като го нарече един редактор, те са публикувани докладите на митинги и манифестации срещу новия данък. Заместник-губернатор на Ню Йорк Keduollader Caulden твърди, че вестниците са прибягвали към всякакви измислици, които са в състояние на гняв, за да постигнат целите си и да насърчим хората, за да не се подчини на закона и бунт. "

Закона за гербовите е да влезе в сила на 1 ноември 1765. С наближаването на съдбоносния ден, вестниците започнаха да се появяват като надгробен камък, и декларира своята "смърт - с надеждата за възкресение за нов живот" Когато определения ден премина, и англичаните да не се предприемат действия, вестникът започва да се появи отново, но без печат, и на "Мериленд вестник" нарича себе си един "мъртъв призрак" Мериленд вестник "kotoroya не умира, но спи." Закона за гербовите така и не влезе в действие и е скоро отменен Подобни протести избухна на колониалните вестници, когато в 1767 г. в Британския парламент одобри на Townshend закони, безмитните САЩ вноса на стъкло, олово, боя, чай, и -. най-важното пресата -. хартия споразумение ембарго върху британските стоки, изпълнението на която се контролира главно чрез пресата, водена колонията до нова победа. през 1770 всички задължения с изключение на чай, бяха отменени.

По време на кампанията на протест на американските колонии срещу на британските вестници започна да се яви с образи на разчленени змии, символизираща слабостта на разединените колонии и ковчегът символизиращи жертвите на клане Бостън, в която публикува списъци на "врагове на своята страна," които въпреки бойкот на британските стоки продължават да внасят, публикувани войнстващите есета от Джон Дикинсън, и през 1776 г. - Томас Пейн брошури. Вестници наречени британски служители и техните поддръжници "коварен" "презиране предатели," Сатанински сатрапи на тираните "," на прословутите разбойници. " Таен план "Бостън Чай партия" - протест срещу на решение на Британския парламент да позволи на изток в Индия компанията чай безмитен внос в Съединените щати - е разработена през 1773 г. в къщата на Бенджамин ЗЕДЕП, редактор на "Бостън вестник". " Сред други документи, бяха лидери в борбата срещу британските власти са "Масачузетс възел» («Масачузетс Spy») Исая Томас и "Ню Йорк вестник» («Ню Йорк вестник") от Джон Холт. Един такъв бунтовнически публикации, "Providence вестник" («Провидението вестник»), в най-бурните времена, публикува две дами - Сара и Мери Катрин Годард.

Но не всички колониалните вестници подкрепи анти-британска настроения "," Синовете на свобода. " "Ню Йорк вестника Gazetteer» («Ню Йорк вестника Gazetteer») Джеймс Rivington, един от от най-добрите и популярни публикации времето, колониален, даде да говоря с представители на двата лагера на засилващия се конфликт - торите, американски поддръжници на Англия, и на ". Патриоти" Въпреки декларирания ангажимент към принципите на свободната преса, "Синове на свободата" вестник Rivington раздразнени, и те реагираха по-отворени атаки срещу торите. Група от членове на обществото, "Синове на свободата" разби печат Rivington, и след войната за независимост самият той е арестуван и принуден да подпише декларация за лоялност към континентален конгрес.

И все пак повечето американски вестници в навечерието на революцията е пример за това, което вие не знаете всяка друга страна в световната преса, извършено на критиките и дори сваляне на съществуващия правителство. Тази позиция е вестник в общо атипични и изпълнен със сериозни трудности. В крайна сметка, за разлика от брошури и брошури, вестници, трябва да отидете редовно. Техните редактори не може да скрие от властите, които са собственици на съществуващи предприятия, те по принцип се интересуват от социалната стабилност, а оттам и в поддържането на стабилността на властта. Всичко това прави хартията доста консервативна сила, която е по-заинтересовани от сближаването на обществото, а не в речите срещу правителството. Едно от обясненията е много нехарактерно роля на вестниците в Америка преди войната за независимост е, че вестниците са наистина обединена и подкрепени компания - нова общност, да се формира в рамките на Британската империя, една нация от американците. Тези вестници са лоялни към властта - "Синове на свободата" новите органи на континента, представлявани от Много историци са съгласни, че американската революция не би била успешна без подкрепата на колониалните вестници.



Гласувай:
0



1. анонимен - uggs for sale
26.10.2012 19:11
<a href=http://www.boottrend.com/#ndjigwrdv>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootsgoedkope.com/#cmyrdunik>Ugg Boots Nederland</a>
<a href=http://www.geesecanada.com/#wrnfqxscw>Canada Goose</a>
<a href=http://www.bootslammy.com/#gupehoxol>Ugg Outlet Nederland</a>
<a href=http://www.north-facedealers.com/#bmnsqinmg>North Face Outlet Store</a>

http://www.canadiangoosecoat.com/ Canada Goose
http://www.cheapcanadagoosecoats.com/ Cheap Canada Goose Jackets
http://www.bootsyeti.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.bootssnowsale.com/ Uggs
http://www.sneeuwboots.com/ Ugg Outlet Nederland

http://www.canadiangoosecoat.com/#nkiymvekp - Canada Goose
http://www.north-faceshell.com/#fdziuoten - The Norh Face
http://www.bootswarmsale.com/#yaczifmpe - Ugg Boots Outlet
http://www.canadagoosebleu.com/#uzwbxalfl - Canada Goose France
http://www.bootslammy.com/#oxybwhbyh - Uggs Outlet
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vestnicite
Категория: Новини
Прочетен: 51514
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031