Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2012 07:48 - Блиндирани врати - преглед на бравите
Автор: vestnicite Категория: Новини   
Прочетен: 2284 Коментари: 0 Гласове:
0



Преглед брави за блиндирани врати

В тази статия ще се занимае с широкоразпространените видове механични брави, които се използват в жилищни метални врати, тяхната опростена класификация, видове, методи за прилагане и действие.

Една от основите на метални блиндирани врати на всички марки са ключалките. Тя може да изглежда парадоксално, но доста често, цената на една стока, надеждна ключалка може да надвишава разходите на вратата, в която той няколко пъти и дори редът. Качество, здравина и издръжливост на замъка са в пряка зависимост от вашата безопасност и спокойствие. Удобен и лесен за използване, с хубав ключ, но изключително надежден заключване - идеално, но, уви, не винаги е опция.

Основната причина за използването на брави, за някои параметри не отговарят на горните условия, е цената. Много производители на врати се опитват да максимизират своите продукти по-евтини и неопитни потребители "е" най-ниска цена. И тъй, че получава може би добра врата, но с лоши брави. И скъп механизъм за внос, много не разполагат с достатъчно пари. И за качество Russian не винаги е ...

Трябва да се признае,, че внесените брави, в повечето случаи, все още превъзхожда по-голямата част на вътрешния изпълнение (добре, за цената, също), но не всяко по-скъп внос заключите евтини вътрешен.

През последните години на пазара се предлагат много замъци китайски и италиански продукти, които не са подходящи за използване в метална врата. Тези брави, сравняващи благосклонно към външния дизайн от руски, предназначени главно за използване в дървена врата, където натоварването и изискванията по-долу. Използването на тези ключалки води до много проблеми, като откъсната дръжки и провал в най-неподходящия момент.

Вътрешни брави, не всички са подходящ за метални врати, се дължи на факта, че в техния дизайн (който често е 15 - 20 години), метални врати не е съществува, и дизайнерите не се разгледа на използването на голям стрес на тежка врата на замъка. Защити на такива модели са на разположение днес. Привлечени от ниската цена, много фирми ги постави на вратата, причинявайки потребителят страда. Основната характеристика, които могат да бъдат разграничени замък от този клас, е производството на всички или на част от замъка (като писалки) на меки или чупливи материали като silumin. Употребата на пластмаса в механиката на движение при натоварване заключване също е неприемливо.

На следващо място, считаме основните видове ключалки на предназначението им, вида на инсталацията и принцип на работа на таен механизъм.

Инсталирани ключалки на врати начини. Те могат да се поберат, за да инвестират, за да се наложи или да се мотае. Катинари за апартаментите не се използват, така че говорим за тях няма. Над главите им са общи, но въпреки редица предимства, все още са широко разпространени в околната среда на "dverestroiteley" не са получили. Няколко трудности: първо, джантата се заключва трудно съвместима с двойните врати вестибюл, когато рамката е допълнителна стъпка към осигуряване на печата. Второ, за високо качество на повърхността за монтиране на заключване изисква доста масивна и солидна основа в рамките на вратата, както и изпълнението на такава конструкция е неудобно и скъпо. Трето, законопроектът заключите напълно видимо вътре в апартамента, и не е чисто естетически привлича много клиенти.

Напред ще се счита и подвижни секретни брави, тъй като най-често срещаните и най-надежден. Брава се намира вътре в крилото на вратата, който служи го монтирате и също е защитен. Castle не се вижда от външната страна, което е от полза естетически. Следва да се отбележи, че ключалките могат да се режат по различни начини. Най-лесният начин - просто една лента. В края на вратата, в този случай се вижда заключване каишка. Вторият начин - до гнездото. Lock е поставена от вътрешната материя е вграден в дизайна. С края в този случай са видими само болтове, които минават през рамката на материала. Вторият начин е по-добре, защото касата е по-малко дупки и съответно рамката е по-издръжлив, а от друга страна, по този начин, отново, по-естетически.

С назначаването ключалки са разделени в две групи:

    
Заключване - заключване (заключване с резе резе болт, заключващи дръжки, отдолу заключване)
    
Заключване (блокиране без дръжки, горната част на замъка)

Отличителна черта на първата група е наличието на дръжки, които се прибере езика - "резе резе болт" улов, наричан също По-голямата част от вратите се осигурява от всяко такова заключване. Смисъла на действията му е проста - фиксира вратата в затворено положение. Врата без заключване на затваряне ще трябва да държи ръката си, коляното или добре ... (стомаха). Обикновено заключване - Заключване монтиран в долната част на вратата, като дръжката на височина от около три метра от пода. Ето защо, като замъци, в терминологията на "dvernikov" е по-ниска. Разбираемо е, че в този замък е и заключване част (т.е. тайната част и болт), и устройството е само за цел да осигури на вратата, наречена капаче.

Втората група не прибиращ се резе за заключване улов и тя служи само, за да заключите.

В повечето вътрешни врати са две заключване: заключване заключване и заключване.

Според принципа на таен механизъм, използван в повечето от стоманени врати брави, разделени в две групи:

    
Лост (или плосък - двоен bitted)
    
Цилиндър (ларви или пръст Тип)

Лост брави

Лост заключва често несъзнателно се нарича сейф, като по-рано в трезорите са почти винаги се използва ключалките на тази група (ако не се вземат под внимание ротационни кодировки брави, че вратите не са използвани и няма да бъдат разглеждани.) В действителност, която се нарича касови брави заключване с високо ниво на защита на неприкосновеността на личния живот и механизъм за сигурност. Real Safe-заключване трябва да работят при по-тежки условия, например, трябва да имат добра заключване, за да се отвори - затворен дори и след пожара. Това се постига благодарение на факта, че механизма си на липсващите елементи, изложени горене или отгряване. Същото аспект на трезора на замъка е невъзможността да извадете ключа от дупка в отворения заключване.

Ако кажете, че вратата е "безопасно" заключване, то това означава, че консултантът не знае терминологията, или просто "виси юфка" с надеждата, че клиентът ще отговори на красивата и резонансната план. Но най-вероятно, това е просто лост брави. Не забравяйте, касови брави на вратите не са инсталирани!
Клавиши за лост брави
Видове ключове за лост брави

Лост заключваща система е най-старата и е била използвана в опростена форма на първо замък, измислена от човека. В основата на неговото действие - набор от пластини (лостове), че от лигавицата по зъбите (контра) ключови в строго определени позиции, позволяват коляно механизъм на ключалката. Най-малко се търсят лостове с "правилна" позиция го прави невъзможно да се отвори вратата. Колкото повече лостове, толкова по-трудно да се отвори катинара.

С достатъчен механизъм за защита срещу разпробиване, с висока точност на производство и основните лостове, с голям брой (не по-малко от 6 бр.) В присъствието на техните специализирани зъби - откриване и кражба с взлом от този тип е много трудно.

Трябва да се разбере, че всички по-горе, както и препоръчаните допълнителни устройства за безопасност, в пъти, много пари. Но тъй като ние говорим за вашата безопасност и за безопасността на вашия имот, не е заслужава да бъде спасен. В крайна сметка, стоманени врати hrosho брави могат да бъдат експлоатирани в продължение на десетилетия.

Лост системни недостатъци относително голям в присъствието размер ключ, в повечето случаи, с такава дупка, през която звук и въздух, както и неудобството за подмяна на механизма (например, загуба на ключ). На климата, често имат замък, като лостове и елементи за задвижване заключващи се почти винаги са свързани. Да се ​​отбележи, че този проблем напоследък стана по-малко значение. Много производители (на първо място - италианците), произвеждат модели на брави с удобен подвижен набор от лостове или с възможност за механизъм за реализация в рамките на новия ключ.

Катинара снимки лост тип.

Този тип на брави, с необходимите умения, може да се отвори с ключовете за специалните майсторски. За да направите това, използвайте L-образни куки. Е чрез сложна манипулация може да повиши всички табели на таен механизъм. Съответно, колкото повече лостове, и по-точно те се правят, толкова по-неприкосновеността на личния живот на замъка и по-трудно е да се отвори. Тя ще изглежда просто, но това не е така. В допълнение към уменията и чувствителността на ръката, професионален трябва добре да представлява вътрешността на замъка, за да знам това, което предлага, не се колебайте, "отговор", това е, за да разберем какво се случва вътре с неговите манипулации. Опитът идва с възрастта. И в действителност, експерти в областта са оскъдни. По мое мнение, тя се боеше, манипулатор метод е особено не си струва. Защити от производителите "твърде трудно", по-голямата част от крадци, чийто брой (крадци) и така не е голям.
Цилиндър брави.

Цилиндър система за заключване - продукт на модерни и високотехнологични, се появява за първи път в средата на XIX век, и е широко разпространен от началото на ХХ век. Защити от този тип в наше време са по-чести поради тяхната лекота на употреба и подмяна. В действителност, в случай на нужда, не се променя механизмът за заключване, но само част от тайната на цилиндъра, по-известен като "бот". Този елемент на замъка, преминаване на завъртане на ключа за задвижващите трегери е тайна (криптирана) Устройството работи само с една определена комбинация от клавиши. В основата на цилиндъра механизъм е принципа на изграждане комбинация от малки елементи височини, подобни на игли и призова щифтове. Има също така някои подкласове не използват игли, и се превръща в различните ъгли на шайби, въртящи се блокове, преместване сонди и комбинации от тях. Блокови елементи шифър се въртят с цилиндрична сърцевина (оттук вероятно името) вътре в цилиндъра механизъм. Както в лоста брави, различна поне един елемент го прави невъзможно откриването. Ниво на класификация се определя от броя на цилиндричните елементи, точността на тяхното производство, възможни позиции за височина, местоположение в рамките на "маска" и възможността за достъп до базовите ключове. Има, между другото, цилиндри, с помощта на игли не са прави, и G-образна плоча. Тези цилиндри са често се използва в автомобилите (вратите, багажника, запалване), тъй като те са по-малко чувствителни към прах и вода, но те се считат за по-малко тайна.

Малко изключение от масата на цилиндъра, са чувствителни механизми като Abloy (Финландия). Ключа в ключалката във формата на полукръг, със заоблени Propylene различни дълбочини (Те се наричат ​​"финландско"). Те код се базира на шайбата, предене на цилиндър и тайна не е посочена височината и ъгъла на въртене. Той е много устойчив на дисекция гледка към замъка. Според степента на секретност, той притежава едно от първите места. Изборът му на ключ или главния ключ, за да отворите изключително трудно. Просто - да се счупят. Вярно е, че това е възможно само при липса на защита срещу хакерство, т.е. липсата на свободно въртящи се закалени шайби, защитени от евентуално пробиване кодиране механизъм, както и на ключалката bronenakladki против груб шок чук. За съжаление, дори и на "местното" финландските ключалки не винаги отговарят на тези изисквания. Родния прилагането на подходящи освен за заключване почивка сортирани. Един от най-слабите и най-често взема заключва Baranovichevsky полуавтоматична почивки конвенционален ключ тръба за 10 секунди ...

Ние също трябва да споменем друга група на цилиндър механизъм е коренно различна от всички останали - това не е толкова отдавна MOSKOD магнитни цилиндри, направени в Русия. Те не са обичайните бутони и - ключът се извършва в ключодържател, че искате да прикачите и растат. Взаимодействието на магнитите и тайните ключови елементи на буталото се случва, без пряк контакт, което премахва всички стандартни видове ключове на капитана. Друга особеност е интегрирана магнитни bronenakladka цилиндри - всъщност това е механизъм и код четене. Цени за тези продукти е много висока, но те не заслужават достатъчно.

Цилиндър система може да бъде разделена на условна степен на поверителност и сигурност.

Важна забележка: тайна доста неясно понятие. Всеки така често, тайна определен брой комбинации от посочения ключ или заключване. Това очевидно не е вярно. Броят на комбинациите, на първо място, може да се изчислява чрез различни методи с много различни резултати. На второ място, да сравните различни производители тайните механизми за този параметър, просто не може, защото този номер в различни случаи показва съвсем различни параметри, с други думи, резултатите от различни измерения. Броят на комбинациите е просто вид на фигурата, много косвено harakterizuyuschayaya точността на първоначалното изграждане на частите на тайните елементи, вероятността от повторение ключ, и възможността за разширяване на системите за майстори. Така, например, надеждност и дълготрайност към замъка със секретен ключ 10 000 тайни може да бъде много по-висока от тази на замъка с посочените 10000000 тайни. С други думи, понятието "неприкосновеност на личния живот" може да се разглежда и използва само като комплексен параметър. Замяната на термина "броя на възможните комбинации," понятието "тайна" на клиента влиза в грешка. В действителност, броят на възможните комбинации е малко наистина полезна функция на замъка.

Три основни типа на цилиндър механизъм, където се нарича тайна набор от параметри като устойчивост на главния ключ, вероятността за съвпадение подобни ключове, надеждност (износване) и устойчивост на механичен стрес:

    
Ниска тайна - от 10 до 10,000 възможни посочените комбинации, на липсата на функции за сигурност, липсата на сигурност функции на майсторски ключове, прости профили на ключа и на проста подредба на игли в цилиндъра, използваните материали не са трайни, прецизни производствени е ниска.
    
Средна тайна - от 5000 до 5,000,000 възможни комбинации твърди, защитни елементи могат да липсват от основните функции за сигурност майсторски не може да бъде на разположение, мястото на щифтовете може да е сложно, материалите могат да бъдат устойчиви, но това е изключение. Средно Precision производство.
    
Строго секретно - от 100 000 и по-горе (млрд.) е възможно изявление на клавишни комбинации, и (или) наличие на специални предпазни устройства вземете. Защитни елементи са задължителни. Материали изисква трайна, киселинно-често. Профили на ключа и местоположението на пинове - изискан, прецизност на изработката е много високо.

Кръст английски ключ ключ ключ ключ фински - перфокарта
"Английски" Key кръст ключ "финландски" ключ ключ "фиш"

Типичен представител на първата група (Low тайна) могат да се видят в 80% от всички врати във всеки входа. Много от моделите на тези цилиндри може да бъде няколко секунди могат да отворят игла или кламер. Този евтин брави с ниска точност и ефективност на тайния механизъм на ниско-качествени материали. За съжаление, вътрешните цилиндри над групата не заеме позиция. Отличителна черта на тези "маски", може да се разглежда така наречения "английски ключ" и "ключ" (виж фигурата).
Цената на представители на тази група е минимална, обикновено по-малко от 10 евро.

Втората група (средно тайна) на вътрешния пазар преди, предимно вносни цилиндър KALE тип (Турция) и SUPERLOCK (известен още като YARDENY, известен още като GARD) (Израел), просто вариация на MUL-T-LOCK (Модел "7x7") и КПСШ (модел "Asix" и "Астрал"), и други подобни. Отличителна черта - т. нар. "ключ - перфокарта. По пътя към една или две линии, маркирани с различни размери вдлъбнатина. Благодарение на тях ключа и получил името си.
Цена група в горните класове от 10 60 евро.

Третата група (Top Secret) представя световен лидер в тайните механизми. Известно е, MUL-T-LOCK (Израел), ABLOY (Финландия), Vachette (Франция), CISA и MOTTURA (Италия), EVVA и KABA (Австрия). Както и по-рядко KESO (Швейцария) и DOM (Германия). Цилиндър механизъм на тези фирми не могат да бъдат бране аутопсията, дори и най-"армиран" - вибрира.

Всяка от фирмите има водеща технология, за да се увеличи броят на клавишни комбинации за милиони или дори милиарди, а също така има специален "чип" - тайната изпълнение на нестандартни устройства, елиминиране или изключително трудно да вземем на работа. MUL-T-LOCK, например, използва "щифт в Пина" - т.е.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vestnicite
Категория: Новини
Прочетен: 51790
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930