Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2013 20:44 - Защита на вратите в противопожарните прегради
Автор: vestnicite Категория: Новини   
Прочетен: 1178 Коментари: 0 Гласове:
0



Защита на вратата и технологичните отвори в противопожарните бариери на пожароустойчивите врати и стени.

За защита на вратата отвори в противопожарна и технологичните бариери са огнеупорни врати, клапани, люкове, врати и брави.
Между другото има монтаж панти, плъзгащи и наклон вдигна огнеупорните врати (Гейтс). Всички врати противопожарни, пожар номинална бариери Божи, независимо как инструмент за монтиране механизъм за самозатварящи се. На единичен лист панти врати са по-надеждни от два пъти, тъй като те осигуряват по-висока плътност.
Обхватът на противопожарна защита врати (врати, люкове)

imageСпоред начина на прикачването най-широко използваните в сгради и конструкции са намерили дървените шарнирни пожарни врати. Вратите са защитени, и са били използвани като евакуация, ако самозатварящи устройства и вратата тюлени в pritvorah да не пречат им отвори от двете страни без ключ. Плъзгащи се и подемни вдигна вратата (врата) се прилага главно за да защитават технологичните пропуски, отвори в складове и сушилни камери. Плъзгащи се и подемни вдигна вратата не организира аварийните изходи.
В опасните зони са Искробезопасна врата, в която да попречи на искри от механични въздействия всички триене части, както и краищата на кърпата предпазва месинг или други цветни метали.
Обхват на ролеткова брави

Косите са, където в допълнение към защита на врата и технологични отвори, необходими за осигуряване на надеждна газ и dymonepronicaemost′. За да направите това в обем ролеткова брави със специални вентилационни инсталации създаде налягане (главата) равен на 20 ра.
Брави с постоянен въздушен отвличане за защита на отворите в противопожарните стени и прегради, отделящи отделения с категории и б от прилежащите помещения, коридори, стълбища и шахти асансьорни. Изолация на пространството асансьори шахти с категории и б взема предвид правилата на електрически устройства, според която взривоопасна среда е отделена от стаи с нормално с две врати. Асансьорът вал вратата се игнорира, тъй като е на iskrвŝimi контакти.
Заключва въздуха, да се осигури изолация от мините на асансьори и стълбища, водещи до стаите на първия етаж, ако е възникнал пожар в мазе на товара, nezadymlвemyh стълби в различни сгради и в други случаи, дължими при пожар в мазето.
Стенови ролеткова шлюзове извършват от противопожарни стени и пожарна защита тавани.
Защита на технологични отвори

Когато пропускане чрез огън препятствия на различни видове на комуникация трябва да бъде внимателно печат шевове и пукнатините обикновено са цимент смъртен. За защита на технологични отвори се използват периодично огнеупорни врати, клапани, люкове, врати и брави.
Специална грижа е защитата на отвори, когато пропускане чрез различните лентови транспортьори и технологични линии. Дупки в стените за пропускане на транспортьори са значителни и често причиняват разпространяването на пожар.
Отвори за превозвачите, преместване парче извънгабаритни продукти, обикновено защита плъзгащи екрани, който е подобен на метода, описан по-горе, самозатварящи се плъзгащи огнеупорни врати. Тъй като охраната не осигуряват достатъчно гъста, припокриване вратата те допълват кръгови водна завеса.
Във всички случаи, проучени минималната граница на пожароустойчивост на клапаните и екрани е същия тип на стрелба и вида на препятствия, която включва защита на технологическата пропаст.
Противопожарна завеса

Противопожарна завеса е устройство за защита на козлови откриването сцени на клубове и театри. Според правилата на дизайна пожар завеси са в сградите на клубове, театри и други институции с подобни цели зрителни зали за 800 места и др.
Надеждна и ефективна работа на противопожарна завеса е от голямо значение да се гарантира безопасна евакуация на зрителите и успешно гасене на пожар. Това определя дизайна на завесата, която трябва да имат съответната противопожарна и газова непроницаемостта, трайност.
Метод за определяне на съответствието с изискванията на пожарна безопасност Противопожарни стени

При определяне на последователността на проекта или реални решения на изискванията за пожарна безопасност на първо място необходимостта да се определят устройства огъня оценени стени. Не забравяйте, че разделяне на сградата в огъня отделения, базирана на конструкцията на сградата и други равни условия трябва да бъде пожароустойчиво стени на тип 1. Количеството на противопожарните стени n се определя по формулата
n = (Szd S/OTS) -1,
където Szd-застроена площ в плана, m 2; S OTS е стандартизиран според промишлени стандарти или специализирани подова площ на сградата в отделението на огъня, M2.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vestnicite
Категория: Новини
Прочетен: 52187
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930