Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2019 12:27 - Природни продукти в борбата с пърхота с Грийн Мастър
Автор: vestnicite Категория: Новини   
Прочетен: 575 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пърхотът е не просто козметичен проблем, а сериозно заболяване на скалпа, което може да доведе до тежки последствия за косата и кожата на главата, ако не бъде третирано подобаващо. Възникването му се дължи на дисфункция на мастните жлези в космените фоликули, което довежда до безконтролно размножаване на гъбичката Pityrosporum ovale. Тя предизвиква сърбеж, зачервяване и лющене на кожата, което може да бъде леко или силно изразено до степен да се образуват наслоявания и плаки от отделените люспи. Наред с медицинските шампоани и средства за лечение на пърхота, приложението на билкови продукти дава изключително добри резултати. Компанията Green Pharmacy, дългогодишен партньор на Green Master в усилията за повече здраве и красота, предлага три специализирани продукта за борба с пърхота, изцяло с естествени съставки – шампоан и балсам с цинк и брезов екстракт и билково масло за третиране на скалпа с репей, чаено дърво и розмарин на Грийн Мастър
image
 

Цинкът има биоцидно действие и намалява растежа на патогенните гъбички до пълното им изчезване. Той успокоява кожата на главата, намалява лющенето и сърбежа и предотвратява повторно възникване на проблема.

Брезовият екстракт се извлича от листата на растението, макар че кората, пъпките и съцветията му също се използват в козметичната и фармацевтичната промишленост. Брезата съдържа голямо количество витамини (особено вит. С), етерични масла и смоли (катрани), както и специфични фитонциди, които са естествен антибиотик и успешно унищожават гъбичката, причинител на пърхота.Смолите пък заздравяват косъма, изглаждат го и му придават блясък.

Коренът от репей съдържа танини, гликозиди и фитостерин. Той действа антисептично и подобрява състоянието на кожата. Намалява дисфункцията на мастните жлези и така елиминира предпоставките за развитие на гъбичките. В допълнение стимулира клетъчния растеж и по този начин ускорява възстановяването на скалпа.

Чаеното дърво се използва под формата на етерично масло, извлечено чрез парна дестилация от листата на растението. Сред най-важните му биологично активни съставки са монотерпени, дитерпени и цинеол, които обаче в грешна дозировка могат да предизвикат алергии и кожни раздразнения. Правилно използвано, маслото от чаено дърво има мощно антисептично и противовъзпалително действие, което елиминира причинителя на пърхота, успокоява и заздравява кожата. Втрито в скалпа, то подхранва косъма и подобрява вида на косата. Продължителният му антимикотичен ефект предпазва от ново разрастване на гъбичките и защитава скалпа, докато той възстанови нормалната си функционалност.
повече инфо за Грийн Мастър тук: http://greenmaster.me




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vestnicite
Категория: Новини
Прочетен: 52191
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930