Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2014 11:45 - За сгъваемите врати
Автор: vestnicite Категория: Бизнес   
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.12.2019 10:26


Сгъваемите интериорни врати не са много популярни, защото повечето от хората не знаят какво голямо стилово разнообразие има при тях. Когато някой чуе понятието „сгъваема врата”, той най-често си представя хармоника, която не изглежда никак добре и прилича на на врата от времето на социализма. Всъщност, дървените сгъваемите врати не са само от такъв тип и на пазара има много красиви модели, които са подходящи за всеки дом или офис.

imageКрилото на сгъваемите врати е многосегментно. При него има няколко точки на сгъване. Частите се свързват една към друга с помощта на панти, които не се виждат при затворено положение. В горната и долната част на крилото има плъзгащи механизми, които свързват крилото с касата.

Тези врати се изработват от същите материали, от които се правят и стандартните. Могат да са с едно или две крила, които се сгъват в противоположни посоки. Вратите за баня се изработват от алуминий или PVC, а обикновените предимно от MDF.

Дизайните при сгъваемите врати не са много разнообразни заради многоточковото сгъване, което не дава голям избор за варианти. Въпреки това, при вратите с една или максимум две свивки, крилата са достатъчно широки за да бъдат в различни модификации. Възможно е да се остъклят или да им се поставят декоративни елементи като инокс, кожа и т.н. Естетическият им външен вид по нищо не отстъпва на този при обикновените врати, дори може да бъде по-красив и да акцентира по-силно върху интериора.

Сгъваемите врати са много компактни, защото в затворено положение заемат малко място. Колкото повече са сегментите, толкова ширината е по-малка. Пространството в помещението се пести и това ги прави подходящи за малки стаи, където то е недостатъчно. В големите зали с интензивен човекопоток също се използват такива врати, защото и там допълнителното пространство е важно и се цени.
При фирма Борман Комерс в град София, има огромен избор на вътрешни врати - можете да погледнете, вероятно Вашата врата е там!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vestnicite
Категория: Новини
Прочетен: 52186
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930